Basisopleiding EHBO via MijnEhbo

Basisopleiding Eerste Hulp via MijnEHBO
Deze cursus bestaat uit 2 delen, een online gedeelte en een praktijkgedeelte. De online training behandelt de volledige theorie voor het diploma Eerste Hulp. Om het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis te behalen volgt u na deze online training nog enkele praktijklessen. Het geheel wordt afgesloten met een examen. Wanneer u de online training hebt afgerond, kunt het theoriebewijs uitprinten. Met dit theoriebewijs kunt u bij de instructeur van de vereniging terecht voor het afsluitende praktijkgedeelte en het examen.

Leren via MijnEHBO
De moderne en effectieve leermethode
Met behulp van simulaties en interactieve training wordt u stap voor stap door de onderwerpen geleid. U leert over het menselijk lichaam, wonden, breuken, onderkoeling, hartritmestoornissen en andere onderwerpen die u moet beheersen om het theoriebewijs eerste hulp inclusief gebruik van de AED te behalen.

Gemakkelijk, leuk, flexibel
Het leren op deze manier is gemakkelijk; het programma past zich automatisch aan uw kennis aan, zodat u een geheel persoonlijk leertraject doorloopt. Het leren is leuk; u ziet de situaties in een 3D-wereld waarbij de eerste hulp handelingen uiterst helder worden gedemonstreerd. Het leren is flexibel; u logt in op de cursus waar en wanneer het u uitkomt en gaat steeds verder waar u de vorige keer was gebleven.

Praktijkles Eerste Hulp
De instructeurs die de praktijklessen verzorgen zijn allen instructeurs die opleiden voor het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis.

Het praktijkgedeelte bestaat uit ongeveer 4 dagdelen en een apart examen. Tijdens dit examen wordt theorie en praktijk getoetst. Wanneer u het examen succesvol afrondt, heeft u het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis behaald.

Aanvullende informatie

  • Lesstof: het Oranje Kruis Boekje, volgende de laatste druk
  • Aantal avonden: 4 lesavonden van 2,5 uur + 1 examenavond = totaal 5 avonden
  • De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 12 cursisten.
  • Examen: U moet hiervoor minstens 15 jaar oud zijn. Op het examen moet u zich kunnen legitimeren. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door 2 examinatoren en met inschakeling van 2 Lotusslachtoffers. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte.
  • Geldigheid: 2 jaar. Het diploma kan voor 2 jaar worden verlengd wanneer de houder naar het oordeel van een daartoe bevoegde beoordelaar aan de gestelde eisen van competentie voldoet.
  • Het is wel mogelijk om bij minder deelnemers een cursus te starten. De totale kosten zullen dan verdeeld worden over het aantal deelnemers en zullen dus hoger zijn.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het bestuurslid opleidingen.

NB.  LOTUS = Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer.